littekens

Een litteken kan, afhankelijk van de oorzaak, overal op het lichaam en gezicht voorkomen en is vooral vanuit cosmetisch oogpunt storend. Ook kan het een blijvende herinnering aan een vervelende gebeurtenis geven. Dit is een van de redenen waarom mensen kiezen voor het behandelen van een litteken, met of zonder laser.

In de klinieken van De Huidkliniek bieden specialisten verschillende behandelingen voor littekens aan mét resultaat: zoals littekens laseren, peelen en behandeling met een dermapen. Tijdens een vrijblijvend consult besluiten wij in overleg met u welke behandeling voor u het meest geschikt is. U krijgt direct een advies op maat.

De Huidkliniek is bereikbaar via: 088 224 03 00. Of klik hier om een afspraak te maken voor een vrijblijvend consult. Op uw gemak meer lezen over de huid en mogelijke behandelingen? De Huidkliniek publiceert met regelmaat artikelen en blogs.

Hoe ontstaan littekens?

Littekens ontstaan wanneer de huid zich herstelt na een huidbeschadiging als gevolg van een ongeval, huidziekte of operatie. Hoe meer de huid is beschadigd, des te langer duurt het genezingsproces en des te groter is de kans dat het litteken lichamelijke of cosmetische klachten geeft.

Welke soorten littekens zijn er?

Er worden verschillende typen littekens onderscheiden. De meest voorkomende vormen zijn:

  • Acnelittekens, ze kunnen ontstaan na een heftige acne en worden gekenmerkt door ‘putjes’, ‘gaatjes’ of ‘deukjes’ in de huid. Dit worden atrofische littekens genoemd. Vaak hebben deze littekens in het begin een rode of juist donkere kleur.
  • Trauma littekens of chirurgische littekens ontstaan na bijvoorbeeld een operatie of een brandwond. Deze littekens kunnen zowel atrofisch als hypertrofisch (verdikt) zijn. Daarnaast veroorzaken ze soms pijn of beperken ze het bewegen.
  • Striae littekens zijn littekens in een diepere huidlaag. De kleur van deze littekens is eerst rood-paars en wordt geleidelijk lichter dan de eigen huidskleur. Daarnaast is de structuur van striae anders dan die van de niet aangedane huid.

Vrijblijvend consult

met één van onze huidtherapeuten

Hoe kan een litteken behandeld worden?

Littekens kunnen bij De Huidkliniek goed behandeld worden door middel van o.a. laserdermapen en peelingTijdens het consult besluiten wij in overleg met u welke behandeling voor u het meest geschikt is. Onze huidtherapeuten geven u graag advies op maat. Ook kunt u  alvast online onze blogs lezen om nog meer over littekens te weten te komen!  

Littekens behandelen met laser

De Huidkliniek is gespecialiseerd in laserbehandelingen en heeft hierdoor ook een groot aanbod aan lasers. De CO2 laser, de ErbiumGlass laser en de Erbium:YAG laser zijn alle drie geschikt voor het verminderen van de littekens. De CO2 laser is de meest intensieve laser die wij aanbieden, maar bereikt hierdoor ook het grootste resultaat.

Bij een laserbehandeling heeft u over het algemeen meer huidreactie dan bij de litteken behandelingen zonder laser. Tijdens een vrijblijvend consult in onze kliniek bepaalt de specialist samen met u welke behandeling het meest geschikt is. Hieronder ziet u een beeldimpressie van littekens laseren: voor en na.

co2 laser bij acnelittekens

Littekens behandelen zonder laser

Naast littekens laseren, biedt De Huidkliniek de volgende andere littekenbehandelingen. De Dermapen, IPL, microdermabrasie, peelings en een littekenmassage zijn goede behandelingen om littekens mee te verminderen.

Deze behandelingen worden vaak ingezet bij mensen die milde littekens willen laten behandelen, zonder dat hier lang huidreactie van te zien is.

Litteken verwijderen ervaringen

Littekens kunnen bij De Huidkliniek goed behandeld worden door middel van o.a. laserdermapen en peelingTijdens het consult besluiten wij in overleg met u welke behandeling voor u het meest geschikt is. Onze huidtherapeuten geven u graag advies op maat. Ook kunt u  alvast online onze blogs lezen om nog meer over littekens te weten te komen!  

Contact

Bent u benieuwd of De Huidkliniek uw littekens kan verminderen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Tijdens een vrijblijvend consult krijgt u meer informatie over de behandeling en bovendien een huidscan om zo precies mogelijk te bekijken hoe wij uw huid het beste kunnen behandelen. Ook krijgt u advies over huidverzorging.

De Huidkliniek heeft 12 locaties verspreid over West en Midden Nederland, waaronder Amsterdam, Bussum, Haarlem en Utrecht.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast het behandelen van littekens, biedt De Huidkliniek nog meer behandelingen aan. U kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht om kleine spataderen te verwijderen, voor een bindweefselmassage, het ontharen van het lichaam en gezicht én het behandelen van huidaandoeningen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in laserbehandelingen. Een laserbehandeling kan zowel cosmetisch als medisch worden ingezet.

Veel gestelde vragen over littekens behandelen: met én zonder laser

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of een littekenbehandeling wordt vergoed. Meestal is dit wel het geval wanneer u een aanvullend pakket heeft binnen uw zorgverzekering. U kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven.

Hoe lang duurt een behandeling?

Dit verschilt per type behandeling en het aantal mogelijke vervolgbehandelingen voor het gewenste resultaat. Tijdens het eerste kosteloze consult, stelt de specialist een behandelplan op maat voor u op.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is gevoelig. Daarom gebruiken wij in veel gevallen verdovende Emla-crème. Het verschilt per behandeling hoe gevoelig de behandeling is. Hoe intensiever we behandelen, hoe meer u van de behandeling zult voelen. U leest op de pagina’s van de verschillende behandelingen hoe andere mensen de behandeling ervaren.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Na een milde littekenbehandeling is de huid de dag na de behandeling nog rood, maar goed te camoufleren met bijvoorbeeld lycogel. Na een intensieve laserbehandeling is de huid na een week hersteld.

Welke huidverzorging moet ik gebruiken na de behandeling?

U kunt de huid na de behandeling het beste vet houden met bijvoorbeeld Cicaplast. Dit product is bij ons in de klinieken te koop maar kunt u ook bestellen via de webshop. Het is fijn om deze direct na de behandeling in huis te hebben om zo de velletjes tegen te gaan.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Bij een laserbehandeling is een vervolgbehandeling mogelijk na 3 tot 4 weken. Afhankelijk van de mate van de indicatie zijn er 3-5 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Bij bijvoorbeeld een dermapen behandeling is een vervolgbehandeling mogelijk na 2-4 weken. Afhankelijk van de indicatie zijn er gemiddeld 3-6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Kan ik ook diepe en oude littekens weglaseren?

Oude en diepe littekens kunt u niet volledig weglaseren. Echter, met bijvoorbeeld de CO2 laser (de meest intensieve laser van dit moment) kunt u ook diepe en/of oude littekens verbeteren. De verbetering van de huid is pas langzaam waarneembaar in de weken en maanden na het herstel van de huid. Tot 6 maanden na de laatste behandeling is de productie van collageen en elastine nog actief waardoor de huid blijft verbeteren. Na deze 6 maanden stabiliseert het resultaat.

Hoe kan ik mij voorbereiden op de voor en nazorg van littekenbehandelingen?

Tijdens het vrijblijvend consult stellen de specialisten van De Huidkliniek een behandelplan op maat voor u op. Tijdens dit consult wordt tevens aandacht besteed aan de specifieke voor en nazorg maatregelen die u kan treffen. Zo geldt voor veel behandelingen dat u uw huid na de behandeling het beste vet kan houden met bijvoorbeeld Cicaplast.

Blogs

scheren

Scheren: Wat voor een invloed heeft dit op je haren?

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
Scheren: Wat voor invloed heeft dit op je haren?  Scheren is een makkelijke en snelle manier om van ongewenste haren af te komen. Je glijdt met het scheermesje over de…

Derma2Care verandert haar naam in: De Huidkliniek

| Blog | No Comments
Derma2Care verandert haar naam in: De Huidkliniek Na 17 jaar Derma2Care gaan wij onze naam veranderen. Wij introduceren met trots onze nieuwe naam: De Huidkliniek. Dit voelt goed, we gaan…
Zwangerschap en laserontharing

De 3 meest gestelde vragen over laserontharing en een zwangerschap

| Blog | No Comments
De 3 meest gestelde vragen over zwangerschap en laserontharing Op het moment dat je weet dat je zwanger bent, moet je rekening houden met de welbekende leefstijlregels rondom roken, alcohol,…
Derma2Care