Skip to main content
Microneedling

Microneedling is een behandeling waarbij je huid wordt aangezet tot natuurlijk huidherstel. Heb je last van pigmentvlekken, littekens of fijne lijntjes/rimpels? Dan is microneedling de perfecte behandeling voor jou. Ook wordt door microneedling de vochtbalans hersteld en de elasticiteit verbeterd.

Microneedling werkt zeer goed bij: 

 • Hyperpigmentatie
 • (Acne)littekens
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Grove poriën
 • Doffe huid
 • Striae
 • Rosacea

Je bent bij ons altijd welkom voor een vrijblijvend consult. Hierbij kijken we samen wat wij kunnen betekenen voor jouw huid. Je kunt ons bereiken op nummer: 088 224 03 00 of stel je vraag via de chat op de website.

De behandeling

Voor deze behandeling gebruiken wij de Dermapen. De Dermapen maakt gebruik van kleine naaldjes, die vibrerend kleine schadekolommen in de huid maken. Deze ‘schade’ zet de huid aan om nieuwe collageen- en elastinevezels aan te maken. Zo wordt de huid van binnenuit geherstructureerd.

In de onderstaande video kun je zien hoe een behandeling in zijn werk gaat.

Microneedling tegen littekens

Littekens kunnen overal op het lichaam en gezicht voorkomen. Deze zijn vaak vanuit een cosmetisch oogpunt storend. Ook kunnen ze een blijvende herinnering aan het trauma vormen. Microneedling is een geschikte behandeling om zowel hypertrofische (verdikte) als atrofische (deukjes) littekens te behandelen. De littekens worden door de behandeling minder zichtbaar en zijn dan ook minder storend.

Microneedling tegen rimpels

Rimpels en fijne lijntjes zijn de meest bekende vormen van huidveroudering. Echter, grove poriën, een doffe huid en huidverslapping doen onze huid ook ouder lijken. Microneedling wordt veelal ingezet voor de behandeling van fijne lijntjes, rimpels, grove poriën en een doffe huid.

Microneedling tegen kraaienpootjes

Microneedling is geschikt om kraaienpootjes te verminderen. Echter, wanneer je voor deze indicatie bij ons op consult komt, raden wij vaak de Tixel behandeling aan.

De behandeling met de Tixel is een krachtige therapie waarbij er gebruik wordt gemaakt van warmte in plaats van naaldjes of laserlicht. Doordat we hierbij gebruikmaken van warmte kan het gebied rondom de ogen veilig worden behandeld. Het is een ooglidcorrectie zónder snijden!

Microneedling

Ervaring microneedling

“De beste! ” Ik heb jaren gestruggeld met mijn huid, totdat ik bij deze kliniek terechtkwam . Zo tevreden ben ik over de behandelingen, maar ook de service is top!

Contact

Ben je benieuwd of microneedling geschikt is voor jouw huid? Je kunt contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak door te bellen naar nummer: 088 224 03 00.

Tijdens een vrijblijvend consult krijg je meer informatie over de behandeling, een huidscan om precies te kunnen beoordelen hoe wij jouw huid het beste kunnen behandelen en krijg je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast microneedling bieden wij nog meer behandelingen aan. Je kunt bij ons ook terecht voor een acnebehandeling, een bindweefselmassage en het ontharen van het lichaam en gezicht. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in laserbehandelingen. Een laserbehandeling kan voor zowel huidverjonging als huidverbetering worden ingezet.

Veel gestelde vragen over microneedling:

Wat zijn de kosten?

De kosten van microneedling gaan vanaf €79,95. Voor het hele gezicht kost een microneedling behandeling €223,95. Bekijk hier al onze tarieven.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Als microneedling wordt ingezet voor de behandeling van acnelittekens worden de behandelingen in sommige gevallen vergoed. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het aanvullende pakket dat je hebt afgesloten. Het bedrag dat jaarlijks wordt vergoed, verschilt per zorgverzekeraar.

Is een microneedling behandeling pijnlijk?

Wij bieden de mogelijkheid om vóór de behandeling verdovende crème aan te laten brengen door de huidtherapeut. Dit heet Emla crème. De Emla crème wordt één uur voor de behandeling aangebracht, zodat je huid tijdens de behandeling goed verdoofd is. In sommige gevallen kan de behandeling nog als licht gevoelig worden ervaren, maar pijnlijk is de behandeling niet.

Hoe lang duurt een microneedling behandeling?

Een behandeling waarbij het hele gezicht wordt behandeld, duurt 45 minuten. Als je slechts een litteken wil laten behandelen, duurt dit natuurlijk minder lang.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Na de behandeling kan de huid wat gezwollen, warm en een beetje geschaafd aanvoelen. Als eerste kan de huid de eerste 4 dagen na de behandeling, als gevolg van het herstelproces, gezwollen en rood zijn. Daarnaast kan de huid 2 weken donkerder/roze lijken. Na enkele dagen kan de huid licht gaan vervellen.

Welke huidverzorging moet ik gebruiken na de behandeling?

Om de huid te kalmeren en te verzorgen kun je de Cicaplast producten van La Roche Posay gebruiken, zoals de Cicaplast Gel B5. Ook is het belangrijk je huid dagelijks goed te beschermen met een SPF. De huidreacties na de behandeling kunnen gecamoufleerd worden met Lycogel. Deze dekkende make-up bevordert tevens het herstel en beschermt de huid met een SPF30. De huidtherapeut kan je advies geven over de Lycogel kleur die het beste bij jouw huid past.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een vervolgbehandeling is mogelijk na 2-4 weken. Afhankelijk van de indicatie zijn er gemiddeld 3-6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat, maar na elke behandeling is er al verbetering van de huid te zien.

Wat is het verschil tussen Microneedling en de Dermapen?

Er is geen verschil, beide behandelingen zijn hetzelfde. De Dermapen is namelijk de “pen” waarmee de microneedling behandeling wordt uitgevoerd. De behandeling met de Dermapen is de modernste en populairste Microneedling behandeling.

Blogs

Acne

10 Fabels en feiten over acne

| Blog, Blog - Acne | No Comments
10 Fabels en feiten over acne Heb je wel eens last van acne? Dan weet je vast hoe frustrerend dit kan zijn. Wat is de precieze herkomst en hoe kom…
Fabels en feiten over pigment

11x Fabels en feiten over pigment

| Blog | No Comments
11x Fabels en feiten over pigment Bijna iedereen heeft wel een of meerdere pigmentvlekken op zijn gezicht of lichaam. Dit is niet gek, want de zon heeft een grote invloed…
scheren

Scheren: Wat voor een invloed heeft dit op je haren?

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
Scheren: Wat voor invloed heeft dit op je haren?  Scheren is een makkelijke en snelle manier om van ongewenste haren af te komen. Je glijdt met het scheermesje over de…

Plan een vrijblijvend consult!

  AFSPRAAK MAKEN  Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag


  Ik wil graag de huidkliniek nieuwsbrief ontvangen

  Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
  Derma2Care